Aragosta Invest među prvima u BiH prebacila svoje poslovanje u cloud

Aragosta Invest među prvima u BiH prebacila svoje poslovanje u cloud

Građevinska firma koja posluje duže od 20 godina, Aragosta Invest iz Banje Luke, postala je jedna od prvih domaćih kompanija koja je pomoću Microsoft Officea 365 svoje cjelokupno poslovanje prebacila u cloud. Cilj ovog poteza je bio što lakša komunikacija i dijeljenje dokumenata među zaposlenicima Aragoste – bez obzira na to da li se oni nalaze na gradilištu, u kancelariji ili na aerodromu – a uz istovremeno zadržavanje produktivnosti.

Firma je za Officeom 365 posegnula nakon konsultacija sa Microsoftovim partnerom, Planet Softom, uz evaluaciju različitih opcija dostupnih na tržištu BiH.

“Office 365 je definitivno ponudio najbolju vrijednost za novac, za potrebe kompanije poput Aragosta Invest. (…) Bitna prednost je bila i činjenica da svaka licenca pokriva pet uređaja, što je svakako smanjilo naše troškove, te iznimno unaprijedilo našu produktivnost i fleksibilnost našeg poslovanja.” – rekao je povodom ovoga direktor Aragoste, Veljko Jarić.

Pri tome je proces prebacivanja poslovanja firme na Office 365, uz potpuno prilagođavanje portala i servera te prebacivanje emaila i dokumenata na SharePoint i OneDrive, trajalo svega šest dana.

Microsoft Office 365 je u Bosni i Hercegovini postao dostupan prije godinu dana u proširenoj komercijalnoj verziji, zajedno sa tržištima Centralne i Istočne Evrope, te Centralne Azije.

Podjelite sa drugima!