Aragosta Invest gradi više od 300 stanova na nekoliko lokacija u Banjaluci

Aragosta Invest gradi više od 300 stanova na nekoliko lokacija u Banjaluci

Banjalučka građevinska firma Aragosta invest će u naredne tri godine investirati u izgradnju više od 300 stanova na nekoliko atraktivnih lokacija u Banjaluci, rekao je za eKapiju Veljko Jarić, direktor Aragosta investa.

– U 2018. se vraćamo na velika vrata kada je riječ o tržištu nekretnina u Banjaluci. Predali smo zahtjev za izgradnju zgrade kod Ekonomskog fakulteta, gdje u prvoj fazi gradimo 75 stanova, i isto toliko u drugoj. Nakon što smo završili velike projekte za strane investitore, vraćamo se ponovo banjalučkom tržištu i pripremamo još lokacija za gradnju. Po principu “kljuć u ruke” mi smo projektanti, izvođači radova i investitori – rekao je Jarić.

Osim pomenute lokacije, ova firma planira graditi zgrade na još tri mjesta u naredne dvije do tri godine. Projekti su u pripremi, kako kaže Jarić, pa će na jednoj lokaciji površina objekta biti 8.500 m2, u Novoj varoši je predviđena stambeno-poslovna jedinica od 6.000 m2 i u centru grada, sa pogledom na Kastel, planiraju izmjenom regulacionog plana graditi veliki stambeno-poslovni kompleks do 25.000 m2.

Kako je rekao Jarić, cijena kvadrata stanova biće od 2.000 do 2.500 KM.

Aragosta invest je prisutna na tržištu nekretnina i visokogradnje od 1990. godine. Osim gradnje stambeno-poslovnih objekata, izvođači su radova i na zdravstvenim ustanovama, pa tako uskoro završavaju posao na Univerzitetsko-kliničkom centru RS, gdje su bili glavni izvođač radova. To je podrazumijevalo rekonstrukciju 55.000 m2 prostora i 18.000 m2 gradnje novog.

Ponosno ističu da su izvođač građevinskih radova na projektu odsumporovanja u RiTE Ugljevik, a ta investicija vrijedna je 80 mil EUR.

Podjelite sa drugima!